Meteen naar de inhoud

Save the date! 16 maart MoodleMoot

Save the date! Noteer het alvast in je agenda want op dinsdag 16 maart 2021 organiseert Stichting Mnet Benelux de 2e MoodleMoot Benelux Online.

Op 6 oktober jl. hadden we onze eerste editie. Door alle positieve reacties en ontvangen feedback hebben we besloten onze missie ook in 2021 door te zetten. Ja, we snappen dat het wellicht wat kort op elkaar is, maar dit komt omdat we van plan zijn om de MoodleMoot elk jaar in maart te organiseren.

De voorbereidingen voor deze editie zijn al in volle gang. En we zijn dan ook zeer blij dat Moodle Hoofdkantoor ons initiatief weer een go heeft gegeven.

Wat kan en mag je verwachten in deze editie!

Uiteraard ligt het een beetje in jullie handen. Want het succes en programma van een MoodleMoot is mede afhankelijk van inzendingen uit de Moodle community. We zijn op zoek naar Nederlandstalige Moodlelaars die bereid zijn om iets te vertellen over hun Moodle omgeving. Dus bijvoorbeeld over hoe jij je cursussen inricht? Welke activiteiten of bronnen gebruik je? En wat raad jij aan om te doen, of raad je juist af!

Maar laten we ook niet vergeten om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we Moodle toegankelijker kunnen maken voor mensen met een functiebeperking. Ben je hier al meebezig? Dan nodige we je graag uit om je aan te melden als spreker!

Krijgen we ook nieuws van het Moodle hoofdkantoor?

Ja, dat is wel de bedoeling. We hebben een lijstje van wensen bij ze ingediend en wachten op een reactie zodat we tijdens de MoodleMoot Benelux jullie kunnen bijpraten over:

  • Moodle UX 4.0; wat je mag verwachten van de nieuwe UX die in november 2021 uitkomt.
  • MoodleNet, het federatie netwerk voor OER content waar Moodle mee bezig is.

We zijn ook aan het kijken of we in de volgende editie weer een technische Moodle workshop kunnen neerzetten. Deze workshop zal met name zijn voor Nederlandstalige ontwikkelaars en sitebeheerders.

Heb jij een idee of suggestie ?

Zoals we al aangeven het succes van een MoodleMoot wordt mede bepaald door de inbreng uit de community. Als Stichting Mnet Benelux zijn we dit jaar gelukkig gestemd met maar liefst acht(!) programmacommissieleden.

Maar mocht jij iemand weten die een goed verhaal heeft? Neem dan contact met ons op via info@mnet.nl