Meteen naar de inhoud

Evaluatie Moodlemoot 2021

  • door

De programmacommissie heeft samen met het bestuur de Moodlemoot van 16 maart 2021 geëvalueerd. Wat ging goed en wat had beter gemoeten. Sowieso kijken we terug op een geweldige dag en dat zien we ook terug in een aantal quotes van de leden van de programmacommissie:

Ik vond het mooiste dat vrijwel elke deelnemer heeft aangegeven dat ze de volgende keer weer willen meedoen.

De MoodleMoot Benelux online was voor mij ook dit keer weer een groot succes. Een goed programma met veel variatie en genoeg te beleven voor zowel de beginnende Moodelaar als de rotten in het vak. Vanwege ondersteunende werkzaamheden gedurende de dag heb ik een aantal interessante sessies helaas niet live kunnen meemaken. Gelukkig is alles weer opgenomen, net als vorig jaar, en heb ik daarmee nog een leuke avond tegoed.

Als lid van de programmacommissie vond ik het zeer leuk dat de leden complementair waren en elkaar goed konden aanvullen.Ik vond het leuk dat je als deelnemer een keuze had uit sessie.  De tijdslimiet van 30 minuten voor een presentatie en meer tijd voor een workshop vond ik goed.  Dat gaf de mogelijkheid om veel informatie op korte tijd uit de presentaties te halen. Maar ook een halfuurtje te skippen als mij de thema’s niet zouden aanspreken.  Voor mij persoonlijk mochten er meer workshops worden aangeboden zoals de workshop H5P en de workshop Sitebeheerders.

Als lid van de programmacommissie vond ik de organisatie leuk om deel van uit te maken. Het is gaaf om te zien dat er eigenlijk nu ruimte is voor alle facetten van Moodle. Niet enkel vanuit het onderwijskundige of inrichting perspectief, maar tevens vanuit de techniek is er de nodige aandacht in het programma. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat het programma uiteindelijk, zeker na de afronding van Ned-Moove en vorig jaar de eerste ’try out’ van een MoodleMoot vanuit Mnet, steeds uitgebreider wordt en vrijwel iedereen enthousiast is. Ik heb al zin in de volgende MoodleMoot!

Afgelopen MoodleMoot was mijn 3e online Moodle evenement en de eerste waaraan ik als programmacommissie heb deelgenomen. De programmacommissie is een leuke groep mensen die zich met veel plezier en overtuiging heeft ingezet om in een paar maanden een programma neer te zetten. Het is ons gelukt om een afwisselende MoodleMoot neer te zetten waaraan ruim 100 mensen aan hebben deelgenomen. Dat vind ik voor een klein taalgebied zoals Nederland erg goed om te zien. Elke presentatie had voldoende deelnemers om het levendig te houden en er ontstonden ook regelmatig interessante discussies. Van de presentaties die ik heb kunnen volgen sprong die van Tanja van der Schaaf er wat mij betreft tussen uit. Ze had een mooi verhaal hoe je praktijkonderwijs met Moodle kunt verrijken en ze liet ook zien hoe ze alles uit Moodle haalde om ondanks de pandemie toch op een inspirerende manier het lesprogramma in een online vorm voort te zetten. Helaas kon ik niet overal bij zijn. Ik had graag een kijkje genomen tijdens de H5P workshop of bij het delen van ervaringen tussen ontwikkelaars en site beheerders. Ik heb in ieder geval genoten en kijk weer uit naar de volgende MoodleMoot.

MoodleMoot Benelux 2021