Meteen naar de inhoud

Moodlelaars en hun favoriete plugin

  • door

Programma Moodlemoot 2022

Het programma van de komende Moodlemoot is zo goed als klaar. De workshopleiders en sprekers zijn bekend en ook al een aantal Moodlelaars die over hun favoriete plugin gaan vertellen. Elk van deze Moodlelaars vertellen 15 minuten over hoe zij deze functie in Moodle gebruiken. Als afsluiting van deze sessie is er 15 minuten ruimte voor discussie en vragen.

Kees Koopman, Plug-in Exabis portfolio

Kees zocht binnen Moodle naar een manier waarmee zijn studenten per vak een digitaal dossier kunnen opbouwen. De student verzamelt zijn hele schoolloopbaan allerlei bewijsstukken (prestaties, werkstukken, activiteiten, badges, certificaten) waarmee hij kan laten zien dat hij de stof beheerst, een uiteindelijke beoordeling kan voorstellen enzovoorts. Hij vond de plug-in Exabis Portfolio.

Kees Koopman is senior docent natuurkunde in Alkmaar en eigenaar van EduSparx (partner bij de inhoudelijke en didactische inrichting van digitale leeromgevingen en het inzetten van ICT in het onderwijs). Hij is al sinds de “Middeleeuwen” een actief gebruiker van Moodle. 

Sophie Putman en Tjitske Yazici, Beter registreren Quiz

IKN laat zien hoe zij de Moodle toets / Quiz module inzetten voor het “trainen” van hun medewerkers. Zie ook deze blog.

Sophie Putman, Datamanager registratie en Tjitske Yazici – ten Hoeve, senior datamanager IKNL

Virgil Ashruf, Generico

Virgil is waanzinnig gek op Generico want je kan er je Moodle precies mee laten gedragen hoe je het in je leeroplossing wil. Maar: ‘wees bevreesd’, het is geen Generieke oplossing… 

In deze presentatie laat Virgil een aantal voorbeelden zien die steeds meer waanzin tegemoet komen. Van je deelnemer aanspreken, naar Netflix carrousel en feedback tot gamification in je omgeving.

Virgil Ashruf, Industructional Designer