Meteen naar de inhoud

Stichting Mnet Benelux

Onze missie

Op 3 december 2019 is Stichting Mnet Benelux opgericht door Gemma Lesterhuis (voorzitter) en Arnout Vree (secretaris/penningmeester). Beide oprichters hebben al jarenlang een hart voor Moodle en vinden dat meer kennis over dit krachtige open source leermanagementsysteem gedeeld moet worden in Nederland en Vlaanderen. Arnout heeft persoonlijke alle Nederlandstalige “MoodleMoots” vanaf 2005 meegemaakt, waarvan 5 jaar als voorzitter van de Ned-Moove. Gemma is een actief bestuurslid van de Moodle User Association en heeft veel ervaring in eventorganisatie.

Het doel van de Stichting Mnet Benelux is het promoten van het open source leermanagementsysteem Moodle. Concreet hebben we de volgende missie:

Elk jaar een officiële Nederlandstalige MoodleMoot organiseren 
voor de Nederlandstalige Moodle gemeenschap in de Benelux.

Wat is een MoodleMoot?

Een ‘MoodleMoot’ is een conferentie waar het LMS systeem Moodle centraal. MoodleMoots worden als sinds 2004 georganiseerd vanuit de community. Sinds 2019 organiseert het Moodle Hoofdkantoor jaarlijks de ‘Global MoodleMoot’. ‘Moot’ is overigens een oud Angelsaksisch woord voor een bijeenkomst van de vrijmannen van een graafschap. Sean Keogh gebruikte deze term toen hij voor het eerst een Moodle conferentie organiseerde en het zal je niets verbazen dat Sean een fan is van Lord of the Rings. Om een officiële MoodleMoot te organiseren heb je toestemming nodig van Moodle hoofdkantoor. Er gelden namelijk ook bepaalde regels waaraan wij ons moeten en willen houden.

Wie vind je op een MoodleMoot?

De MoodleMoot moet gezien worden als een bijeenkomst voor (toekomstige) Moodelaars in zowel het onderwijs als bedrijfsleven. Je treft hier onder andere:

  • Moodle Partners en Moodle hoofdkantoor
  • Docenten / onderzoekers
  • Onderwijskundigen / opleidingskundigen
  • Ontwikkelaars / UX designers
  • Moodle sitebeheerders of managers